We use cookies to give you the best experience possible. By continuing we’ll assume you’re on board with our cookie policy

Sample Questions for Science Essay

1.What is a solar system?
ANS. Solar System is known as the Sun’s family.
2.Why is it called a system in itself?
ANS. It is called the system in itself because, Sun’s planets and their moons and asteroids which travel around the sun in definite paths called orbits. 3.What are the members of the Solar System?

ANS. The members of the Solar System are Jupiter, Saturn, Uranus, Neptune, Earth, Venus, Mars, and Mercury. 4. What is the basis for classifying a planet as an inner or an outer planet? Which are the inner planets? The outer planets?

ANS. The Mercury, Venus, Earth, and Mars are called the inner planets. The outer planets are Jupiter, Saturn, Uranus, and Neptune. 5.Which Planets are small? Large? Which are Earth-like planets? ANS. The small planet is Mercury. The large planet is Jupiter. The inner planets are also called the terrestrial or Earth-like Planets. ACTIVITY 2

1.What shape does each planet take? Give your reasons.
ANS. Each planet have roughly spherical in shape because of their axis.
2.Which planet is about as big as planet Earth? Why?
ANS. Venus is about as big as planet Earth because, of Equatorial diameters in kilometers.
3.Which planet have nearly the same period of rotation?
ANS. Uranus and Neptune, Jupiter and Saturn, Earth and Mars.
4.Which planet rotates most rapidly?
ANS. Jupiter rotates most rapidly.
5. How many days does it take Mercury to complete one revolution? ANS. 88 days does Mercury takes to complete one revolution.

We will write a custom essay sample on Sample Questions for Science specifically for you
for only $16.38 $13.9/page

Order now

6. Venus takes -243 days for one rotation. What does the minus sign suggest in the Table Period of Rotation? ANS. The minus sign is Negative.
7.Compare the period of revolution between Mercury and Neptune. What is the ratio between their periods of rotation? ANS. 87:1 or 87
8.What is the smallest planet? The biggest planet? Arrange the eight planets
in the order of decreasing size. ANS. The smallest planet is Mercury. The biggest planet is Jupiter. Jupiter, Saturn, Uranus, Neptune, Earth, Venus, Mars, Mercury. 9.Of the eight planets, which do not have satellites?

ANS. Mercury and Venus.
10.What does the basic information about planet reveal?
ANS. It reveal a distance, period, number of satellites, mass, and density of the planets.

How to cite this page

Choose cite format:

Sample Questions for Science. (2017, Feb 18). Retrieved from https://studymoose.com/sample-questions-for-science-essay

We will write a custom essay sample on
Sample Questions for Science specifically for you

for only $16.38 $13.9/page
Order now

Sorry, but copying text is forbidden on this website. If you need this or any other sample, we can send it to you via email.

By clicking "SEND", you agree to our terms of service and privacy policy. We'll occasionally send you account related and promo emails.

Our customer support team is available Monday-Friday 9am-5pm EST. If you contact us after hours, we'll get back to you in 24 hours or less.

By clicking "Send Message", you agree to our terms of service and privacy policy. We'll occasionally send you account related and promo emails.
No results found for “ image
Try Our service