We use cookies to give you the best experience possible. By continuing we’ll assume you’re on board with our cookie policy

Romeo And Juliet Working Paper Essay

Essay Topic: ,

Paper type: Essay

Words: 1449, Paragraphs: 23, Pages: 6

Sorry, but copying text is forbidden on this website!

QUESTION #2. 10 points.

Please read “Introduction: Who’s There?” in Virtual Shakespeare, pp. vi-ix. BEFORE YOU WRITE: Think over your response to some of the statements, views, and opinions presented by the authors, R L Widmann and Jesse Stommel. Select one or two statements that you think you might use as a touchstone In your study of Shakespeare in English 3000 this semester.

IN YOUR ANSWER: Quote one point or topic or statement (which may be longer than one sentence) that you think will (potentially) be helpful or provocative in your analyzing Shakespeare this semester.

Be sure to quote the entire passage and give page #. Then BRIEFLY say why you have chosen that point. Length of answer: quotation and TWO sentences maximum explaining your choice.

QUESTION 3. 10 points.
10 points for 3a. or 3b.

QUESTION 3a. You are assigned to stage Romeo and Juliet in a live production. You have an unlimited budget and the ability to cast any actor in the world. Before you write your answer, consider these aspects: what setting (time and place) would you choose? which *audience are you trying to attract, would you cut any lines or scenes (if so, which ones), and what focus or messages would you be trying to convey to your audience.

IN YOUR ANSWER: identify the setting (=time period and geographic location) that you would choose for your production. Please be specific. Say “Rome 1870s” or “Seattle 2020” and not “Italy 19th Century” or “USA the near future”. In your answer, explain why you have chosen the time period and the specific geographical location. Be specific. Length of answer: at least one whole sentence with clever adjectives in it and up to one paragraph maximum. (Written of course in a lively and witty style. Which will make reading your answers a delight.)

OR

QUESTION 3b. Reflect upon the games you are currently playing or have played within the last couple of years. Please choose 3 of those game characters, including naming the game in which they appear, and explain why each one of those 3 characters is very like 3 of the following: Juliet, Romeo, Tybalt, Mercutio, Benvolio, County Paris, Lady Capulet, Lord Capulet. Be specific. Length of answer—three separate sentences maximum, one sentence per character in game and in Shakespeare’s play for each of your 3 sentences.

Act Three, Scene One. The Death of Mercutio in comparison with “Queen Mab” scene in Act One, Scene Four. QUESTION 4. 10 points. Please watch and re-watch two clips from the Baz Luhrmann, Romeo + Juliet, the “Queen Mab” speech and the death of Mercutio. These clips are in our d2l English 3000 course online in the Content Tab under Video Clips. Review the essaddys by Monaco and Roland Barthes in our Virtual Shakespeare book. BEFORE YOU WRITE: Consider camera angles, set-design, choices by the actors, costuming, etc. etc. Then think about the following questions.

How do you see the cinematography in the Queen Mab speech as similar to cinematography in the death scene? How do you see both clips commenting on issues of theatricality and performance? Re-read Shakespeare’s text of this scene in Virtual Shakespeare. IN YOUR ANSWER: First quote one point from Monaco’s essay or Barthes’ essay that helps you to analyze one aspect of production that you find in both clips. Then please analyze how that aspect of production in these two clips make this clips and this film stunningly wonderful drama. Be specific. Length of answer–2 paragraphs maximum. Include at least one screen-shot that supports your analysis.

Act Three, Scene Five. The second so-called “Balcony” Scene. QUESTION 5. 15 points.
This scene has a lot of imagery from nature in it, lark, nightingale, pomegranate tree, morn (= morning/dawn/s=sun), clouds, mountain tops, vaulty heaven, loathed toad, dew, sunset, wind, tide, etc. BEFORE YOU WRITE: think about why Shakespeare is associating the movements of the natural world to the movements of the human world.

Then choose one of the words or one of the phrases from the natural world. Log in to CHINOOK at Norlin Library and check the Oxford English Dictionary (the OED) online to look up meanings for that word or phrase that are current in/around 1595, the date of this play. IN YOUR ANSWER: analyze how and why the word or phrase from the natural world is connected to the human scene here of an angry father, an angry mother, a disobedient daughter. Be specific. Length of answer: two beautifully constructed and pithy sentences of any length, ones using pertinent and persuasive adjectives and adverbs to make your point crystal clear.

Act Four, Scene Four.

QUESTION 6. 10 points.
Why is this scene included? Please be VERY specific.
Length of answer—one hefty and detailed sentence maximum but not a sentence that is longer than the scene itself.

Act Four, Scene Five. TLN 2755-2802. Peter and the Musicians. A minor scene. QUESTION 7. 10 points.

BEFORE YOU WRITE: This conclusion to this otherwise tragic scene is probably intended to provide comic relief for the off-stage/off-screen audience members. Please identify two aspects of these lines that could be considered humour or laugh-inducing. Consult our Course Notes on Elements/Types of Comedy in our d2l site. IN YOUR ANSWER: quote the lines with line numbers in our Virtual Shakespeare book and then specify which type of humor you see there. (Verbal irony, wit, sarcasm, farce, slapstick, etc. etc.) length of answer–2 longish sentences maximum, one sentence for each type.

Act Five, Scene One.

QUESTION 8. 10 points.
Dramatic irony occurs when at least one of us off-stage/off-screen or on-stage/on-screen audience members knows something that another character on-stage/on-screen does not know. The term “dramatic irony” thus refers to a concept which is very different from “verbal irony,” when somebody *says something intended to be the opposite of the literal meaning of those words.) Romeo’s speech, “But love thee … own, be satisfied,” Act Three, Scene One, TLN 1567-70 is an example of dramatic irony. In Act Five, Scene One, Romeo’s speech, “If I may trust the flattering truth of sleep / My dreams presage some joyful news at hand,” (TLN 2805-2806) is an example of dramatic irony. IN YOUR ANSWER: Please quote two other examples of dramatic irony anywhere in the play. Length of answer: 2 quotations with act, scene, line numbers in Virtual Shakespeare book.

Act Five, Scene Three. Romeo’s death, TLN 2959-3069, esp 3019-3069. QUESTION 9. 15 points. BEFORE YOU WRITE: Re-read the text of this scene. Note that Shakespeare’s text includes an appearance of Paris and then his murder by Romeo; note that the Luhrmann film version cuts Paris out of this scene altogether. Then view two film versions of this portion of Act Five, Scene Three, especially the portion with Romeo in the scene. There are multiple versions of this play on streaming video on Electronic Reserve at Norlin Library. You can log in from anywhere; if you are off campus you need a VPN client. The password for films on Electronic Reserve for English 3000 is shakespearespring13 BEFORE YOU WRITE: Think about how each director creates “an entrance” for the impassioned Romeo in these scenes. Think about where the dying Romeo, upon dying, is positioned by the director.

Consider the lighting on him in different versions. Think about the costumes chosen for his death scenes. Think about the camera angles. Think about the backdrops. IN YOUR ANSWER: Choose one difference that you note in 2 film versions. Analyze why the directors and actors playing the Romeos have made their choices resulting in that difference that you have identified. (Here you may focus on the treatment of Shakespeare’s text or how the filmic aspect differs.) Please employ at least one critical tool in our readings in Virtual Shakespeare as assigned for class in weeks one and two; quote the point with page # in VS as you engage in your analysis Be specific. Length of answer: two paragraphs maximum.

All acts of this play. 5 points.

QUESTION 10. Which **short passage of poetry or prose in Romeo and Juliet do *you find most interesting, beautiful, thrilling, delightful, disgusting, horrifying, appalling, etc etc and why? Please select and quote a passage that is 5 lines in length *or *shorter and quote it in your answer, giving act, scene and TLN (Through Line Numbering) from text in Virtual Shakespeare. In explaining WHY you have selected the passage, focus on how the passage affects you as a viewer/reader. Here you should be talking about whether it makes **you feel delighted, joyful, happy, angry, mad, weepy, annoyed, disgusted, etc etc etc. If collaborating, each person answers this question individually and separately. Length of answer: 2 sentences maximum per person.

How to cite this page

Choose cite format:

Romeo And Juliet Working Paper. (2016, Dec 04). Retrieved from https://studymoose.com/romeo-and-juliet-working-paper-essay

Is Your Deadline Too Short? Let Professionals Help You

Get Help

Our customer support team is available Monday-Friday 9am-5pm EST. If you contact us after hours, we'll get back to you in 24 hours or less.

By clicking "Send Message", you agree to our terms of service and privacy policy. We'll occasionally send you account related and promo emails.
No results found for “ image
Try Our service
online

Hi, I am Sara from Studymoose

Hi there, would you like to get such a paper? How about receiving a customized one? Click to learn more https://goo.gl/CYf83b

online

Hi, I am Sara from Studymoose

Hi there, would you like to get such a paper? How about receiving a customized one? Click to learn more https://goo.gl/CYf83b

image

Your Answer is very helpful for Us
Thank you a lot!